Reklama
 
Blog | Ctirad Oráč

Ctirad Oráč Ackermann

Toto je soukromé vysvětlení, proč měním příjmení. Článek je určen zejména čtenářům mých knížek, zákazníkům a lidem, kteří mě znají.

Moje rodina nesla do druhé světové války příjmení Ackermann. Můj dědeček ale po válce nechtěl mít německé příjmení a tak se nechal přejmenovat na podobné české Oráč. Dělalo to tehdy docela dost Čechů. Jedna větev rodiny si nechala nadále příjmení Ackermann.

 

Jelikož se stěhujeme s manželkou a našimi dětmi do Rakouska, rozhodli jsme se vrátit k původnímu příjmení, protože Oráč by se Rakušanům těžko vyslovovalo a četlo. Negativní konotace už pro moji generaci německé jméno nemá a tak se vlastně vracíme zpátky do normálních původních kolejí. Vlastně se ani necítím, že bych měnil příjmení.

Reklama

 

A pro ty, kteří se ptají jak je to s naším stěhováním do Rakouska – nebojte, budeme blízko hranic, takže naše vydavatelství a eshop bude pro Česko se stejnou silou fungovat i nadále! (Česká pošta bude pro nás blízko)

 

Zabydlujeme se ve Waldviertelu, což je lesnatá oblast zhruba mezi (pod) Vranovem nad Dyjí a Slavonicemi, tedy taková „rakouská Česká Kanada“. Důvody stěhování vysvětlím podrobně v příštím větším článku.