Reklama
 
Blog | Ctirad Oráč

Víte, co píchají do vašich dětí?

Naše dětská lékařka má ve své praxi dva případy otevřené tuberkulózy. Zajímavé je, že obě děti byly proti TBC očkované již v porodnici, jak velí naše vyhláška. Tato vakcína (tzv. BCG) se skládá z živých buněk Mycobacterium Bovis - tedy takového typu viru, který je na dnešní nové tuberkulózní kmeny již neúčinný. Živé vakcíny jako takové jsou v dnešní době již překonané, protože očkování živými mikroorganismy, které jsou pouze oslabené, sebou nese mnohá rizika nežádoucích komplikací.

V prvních dnech po porodu totiž nelze u dítěte rozpoznat vrozený defekt imunity, který je kontraindikací k vakcíně a v ČR se proto už vyskytlo i několik úmrtí, která se kladou do souvisosti s faktem, že touto živou vakcínou bylo očkováno novorozeně s imunitním defektem. Česká pneumologická společnost proto již několik let doporučuje posunout očkování proti TBC nejméně na sedmý měsíc věku dítěte. Ministerstvo zdravotnictví je nevyslyšelo a bohužel nic nezměnilo. Tak nevím, na koho ještě by mělo ministerstvo více dát, než právě na plicní odborníky.

Většina lidí si myslí, že očkování dětí je dobré. Ano, ale myslím si, že pro něj platí stejné pořekadlo, jako pro oheň: je to dobrý sluha, ale zlý pán. Některé vakcíny mají spoustu nežádoucích účinků a není nutné očkovat tak velké množství nemocí a v tak raném věku. Malé dítě u nás dostane do těla v prvním roce až 18 očkovacích dávek – přitom naši prarodiče nedostali do těla vakcínu žádnou nebo snad jednu dvě a ani my, narození v sedmdesátých letech, jsme nebyli očkovaní takovým množstvím v tak krátké době. A farmaceutické firmy navrhují další a další vakcíny a o nežádoucích reakcích se nedozvíte takřka nic. A přitom i u nás je povinnost lékaře hlásit výskyt nežádoucích reakcí na speciálně určeném formuláři na speciálně určená místa. Skutečnost je však taková, že až 98% z toho, co by se mělo hlásit, se nehlásí. Jak z toho ven?

Očkování v západních zemích není povinné, přesto se tam nechává očkovat přes 80% populace. Většinou tam však nepodstupují tolik různých očkování a vakcinace novorozenců se neprovádí – spíše je tendence vyčkat a očkovat až tehdy, kdy je skoro jisté, že jedinec netrpí sníženou imunitou.V těchto zemích ale není větší výskyt oněch závažných onemocnění než u nás. Konkrétně proti TBC se neočkuje ani v Izraeli – a výskyt TBC je tam o polovinu nižší, než třeba na Slovensku, kde se podobně jako u nás očkuje hlava nehlava. Čímpak to asi bude ?

Co se mně jeví jako jediná správná cesta je, že rodiče v rozvinutých demokraciích mají na rozdíl od České republiky svobodnou volbu, které očkování zvolí a které ne. Stát tam nepovažuje děti za svůj majetek jako u nás a rodiče se mohou na základě bohatých informací od lékařů rozhodnout, které látky do svých dětí nechají vpravit. To u nás možné není.

Reklama

Očkování je geniálním byznysem, který má tomu odpovídající lobbing v parlamentu. Představte si, že vyrábíte drahý lék, který je ze zákona povinně nucen do sebe vpravit každý občan, ať chce nebo nechce, ať ho potřebuje nebo ne, ve věku, kdy o sobě nemůže rozhodovat. A studií o dlouhodobém vlivu vakcín na lidské zdraví je povážlivě málo. Jak je to možné, když jsou v takovém množství používány?

Cituji bez komentáře jednu známou pražskou imunoložku a alergoložku: „Očkováním proti některým chorobám je imunitní systém pouze vystavován určité změně a přestává být trénován, což se následně projeví na zdravotním stavu člověka. Během let své lékařské praxe sleduji u dětí obrovský nárůst nemocí jako astma, alergie i vznik nádorů. Nikdy nebylo tolik případů rakoviny u dětí, jako je teď. Je třeba, aby se věda zamyslela nad tím, co se na této smutné skutečnosti podílí."

Co můžete udělat pro změnu současného stavu vy? Především se začněte zajímat o problematiku očkování sami. V novinách se toho moc nedočtete, pátrání vám vezme mnoho hodin času, ale snad vám za to vaše děti stojí. Při vašem rozhodování o očkování je pak třeba si klást otázky: Vyskytuje se tady ta nemoc? Může ji dítě dostat? Dá se ta nemoc vyléčit? Kdy u nás byl třeba naposledy záškrt nebo obrna? Žloutenka typu B se přenáší pohlavním stykem a krví, proč by tedy měla být v povinném očkování pro kojence?

Pokud se potom přikloníte k mému názoru, že je třeba v legislativě něco změnit, pište svoje návrhy poslancům, a to zejména ze zdravotního výboru Poslanecké sněmovny. Jejich adresy najdete na psp.cz

Statistiky výskytu otevřené TBC ve světe najdete tady.

A zajímavou diskuzi o očkování najdete třeba na rodina.cz

Podrobné studie, články a odkazy na další weby najdete na rozalio.cz.
Z Respektu doporučuji přečíst starší články „Obchod se strachem" a „Mlč a nastav rameno".